SKOLA IR NEIZMĒROJAMS PRIEKS UN LAIME

Mācītspēks

Projekta #Mācītspēks ietvaros 4. martā noritēja pasākumu ciklā pirmais sarunu vakars ar tēmu “Skolotājs. Misija vai darbs?”. Tikšanās ietvaros ar savu pieredzes stāstu skolotājas profesijā dalījās Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes absolvente Evija Kokorīte, kura šobrīd strādā kā angļu valodas un deju skolotāja divās skolās – Jura Neikena Dikļu pamatskolā un Ēveles pamatskolā.

“Šobrīd skolās katastrofāli trūkst jaunu cilvēku ar viņiem piemītošo jaunības enerģiju, degsmi. Arī es savas skolotājas gaitas sāku bez jebkādas akadēmiskās izglītības. Tāpēc tas, ko gribētu jums teikt: nebaidieties, ejiet skolā, bērni ir fantastiski! Viņi novērtēs jebkuru cilvēku – viņi ir atvērti, priecīgi, pozitīvi. Un tas, ko jūs gūsiet savai dzīvei, esot skolā, ir neizmērojams prieks un laime!

Es ļoti labi jūtos pamatskolas vidē. Man patīk, ka skolēni nāk pie manis, ka viņi sarunājas ar mani, ka mums ir izdevies panākt savstarpējo uzticēšanos. Un tas ir milzīgs darbs. Protams, ir visu laiku jāaug līdzi bērniem, jo bērni mūsdienās spēj ļoti daudz. Tas mums, pedagogiem, ir izaicinājums, arī mēs nepārtraukti attīstāmies.

Tāpat svarīgi ir justies labi starp bērniem, svarīgi ir būt ar viņiem vienā līmenī – nepārmācīt, nenosodīt, pieņemt un mīlēt tādus, kādi viņi ir. Ir jāpieņem viņu problēmas, ir jāvar atbildēt uz jebkuru viņu jautājumu. Galvenais ir tas, ka bērns sajūt, ka viņš jums ir svarīgs kā pedagogam. Un tad jau viss pārējais ies uz priekšu un izdosies. Smaids un nesavtīgā vēlme strādāt ar bērniem ir daudz svarīgāka par akadēmiskajiem sasniegumumiem vai pārstāvēto izglītības virzienu.

Papildu skolotājas darbam, es paralēli strādāju arī ar starptautiskajiem projektiem, kuru dēļ diezgan daudz esmu bijusi arī ārvalstīs. Un, salīdzinot Latviju ar ārvalstīm, mūsu bērni ir ļoti varoši, gudri un spējīgi. Mūsu pedagogi ir ļoti augstā līmenī. Mums ir ļoti labas tradīcijas.”

Ja arī Tevī ir #Mācītspēks, piesakies dalībai projektā un mēs Tev palīdzēsim kļūt par skolotāju 🔎 www.macitspeks.lv

Par projektu „Mācītspēks”

Jaunā skolotāju izglītības projekta „Mācītspēks” mērķis ir spējīgu un motivētu dažādu jomu profesionāļu piesaiste skolotāja darbam, nodrošinot nepieciešamo izglītību un praktiskās mācības. Projekta „Mācītspēks” ietvaros tiks sniegta iespēja 100 atlasītiem kandidātiem viena studiju gada laikā iegūt pedagoga kvalifikāciju un otra gada laikā turpināt profesionāli pilnveidoties, lai kļūtu par skolotāju kādā no Latvijas skolām. Vairāk par projektu un pieteikšanās procesu: https://macitspeks.lv.

Projektu īsteno Latvijas Universitāte, Daugavpils Universitāte, Liepājas Universitāte un nodibinājums „Iespējamā misija”, to pārrauga Izglītības un zinātnes ministrija. Projekts „Mācītspēks” tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētā projekta Nr. 8.2.1.0/18/I/004 „Latvijas Universitātes inovatīvas, pētniecībā balstītas studiju virziena „Izglītība, pedagoģija un sports” studiju programmas” ietvaros.

mācītspēks
Ir jautājums? Raksti mums tagad!

Trūkst informācijas?
Jautā mums!

Paldies! Jautājums ir saņemts, sniegsim jums atbildi tuvāko stundu laikā.