Mācību procesam jābūt dinamiskam

Mācību procesam jābūt dinamiskam

Mācītspēks

Liene Miķīte ir viena no izglītības projekta «Mācītspēks» dalībniecēm, kura projektam pieteicās, sekojot intuīcijai un dzinulim, kas valodnieci neatlaidīgi mudināja teikt «Jā!» iepriekš neiepazītajam un izaicinošajam pedagoga darbam. Profesionālās izglītības kompetences centra (PIKC) «Valmieras tehnikums» angļu valodas skolotāja stāsta par savu pieredzi, aicinājumu un ieklausīšanos sirdsbalsī.

«Pirms uzsāku darbu skolā, es vairākus gadus strādāju par tulku un šajā profesijā 2018. gadā ieguvu arī profesionālo bakalaura grādu. Lai gan, darbojoties kā tulks, uzkrāju daudz zināšanu un pieredzes, mani nepameta sajūta, ka vēlos kaut ko mainīt. Vairākus gadus biju pašnodarbināta, – tas arī bija iemesls, kādēļ vēlējos pārmaiņas un aktīvāku komunikāciju darba vidē.

Izjutu vēlmi nodot savas valodas zināšanas citiem un strādāt kolektīvā, – vienmēr esmu tajā saskatījusi augstu pievienoto vērtību. 2019. gadā uzsāku darbu PIKC «Valmieras tehnikums» kā angļu valodas skolotāja. Man ir ļoti svarīgi attīstīties un ilgstoši nepalikt komforta zonā. Skolotāja amats ļāva apvienot šīs abas vēlmes.

Pavasarī, kad tuvojās mācību gada noslēgums, sāku analizēt savu veikumu, lai saprastu, vai vēlos turpināt skolotājas darbu. Kopumā secināju, ka esmu īstajā vietā, bet nepieciešams pilnveidoties un apgūt papildu zināšanas, lai varu realizēt visu savu potenciālu un sniegt jauniešiem kvalitatīvu mācību saturu.

Pavisam drīz «uzdūros» projektam «Mācītspēks». Ilgstoši domāju par to, vai pieteikties, jo vēlējos būt pārliecināta par savu izvēli. Šķiet, pieteikuma anketu nosūtīju pēdējā atlases dienā, bet tālākais process jau lika saprast, ka esmu izdarījusi pareizo izvēli, jo kopš tā brīža jutu patiesu aizrautību.

Mani tuvinieki mani ļoti atbalstīja lēmumā pieteikties projektam «Mācītspēks» un iegūt pedagoga kvalifikāciju, jo zināja, ka vienmēr meklēju veidus, kā pilnveidoties. Arī no kolēģu puses skolā saņēmu uzmundrinošus vārdus, jo ikviens zina, ka izglītības standartos un sabiedrībā parādās arvien jaunas tendences un ka mācību procesam ir nepārtraukti jāpielāgojas un jādodas līdzi.»

mācītspēks
Ir jautājums? Raksti mums tagad!

Trūkst informācijas?
Jautā mums!

Paldies! Jautājums ir saņemts, sniegsim jums atbildi tuvāko stundu laikā.