Trīs Bauskas novada jaunieši gatavi mācīt skolēnus

Trīs Bauskas novada jaunieši gatavi mācīt skolēnus

Mācītspēks

Jau šoruden skolotāju izglītības projekta “Mācītspēks” skolotāji četras dienas pavadīs darbā skolās visā Latvijā – Rīgā, Bauskā, Jelgavā, Siguldā, Cēsīs, Apē, Ainažos, Ogrē, Ozolniekos, Carnikavā, Baldonē, Ķekavā, Talsos, Sesavā, Valmierā, Jūrmalā, Ikšķilē, Upeslejās, Aknīstē, Jēkabpilī, Krāslavā, Daugavpilī, Rucavā, Liepājā un citur, savukārt piektdienās studēs izvēlētajā augstskolā. Zemgalē darbu sāks kopumā 13 projekta «Mācītspēks» topošie skolotāji. Trīs jaunie profesionāļi – Kaspars Kalējs, Liene Rotberga un Maruta Korpa – nāk no Bauskas novada. 1. septembrī Kaspars Kalējs sāks darbu Bauskas Valsts ģimnāzijā, mācot latviešu valodu un vēsturi, Maruta Korpa Sesavas pamatskolā mācīs angļu valodu, savukārt Liene Rotberga Jelgavas 5. vidusskolā – sportu un veselību.

Baušķenieks K. Kalējs šogad Latvijas Universitātē (LU) ieguva bakalaura grādu komunikācijā un žurnālistikā, studijas LU turpinās. «Skolotāja arodā nemaz nebiju plānojis nonākt, taču «Mācītspēka» projekts mani uzrunāja ar iespējamo pedagogu atbalstu un īsā laikā realizējamo profesijas ieguvi,» savu izvēli pamato K. Kalējs. Viņš nebaidās stāties pretī skolēniem, jo četrus gadus strādājis ar jauniešiem Bauskas novada pašvaldībā. «Šīs nedēļas nodarbības valodu jomā pārliecina, ka esmu izdarījis pareizo izvēli,» apliecina K. Kalējs.

L. Rotberga Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā apguvusi sporta vadītāja un trenera profesiju. Skolotāja profesija viņu nemaz nebiedē. «Vairāk vai mazāk dažādās jomās esmu bijusi saskarē ar bērniem, jauniešiem, audzēkņiem gan viņu ikdienā, gan sportā. Projektu laikā esmu stājusies arī klases priekšā un vadījusi stundu. Protams, ir starpība vadīt treniņu audzēkņiem, kuri ir citādāk motivēti darboties nekā visa skolēnu masa, kuriem sports skolā ir obligāts, nevis izvēle, tomēr tas būs pozitīvs izaicinājums motivēt līdzdarboties arī tos, kuriem ir mazāka vēlme sportot. Mazliet iziet no savas komforta zonas, lai augtu kopā ar skolēniem, viņi mācītos no manis un es no viņiem,» teic L. Rotberga.

Bauskā neesot atradusies skola, kas varētu nodrošināt visas projekta «Mācītspēks» prasības, tālab L. Rotbergai ikdienā nāksies mērot ceļu uz Jelgavu. «Tā nav problēma, ja atrodi ceļabiedrus, jo Jelgava ir viena no tām pilsētām, kur dodas gan strādāt, gan studēt daudzi Bauskas novadā dzīvojošie. Turklāt Jelgava ir lieliska pilsēta, kur strādāt un darboties, neredzu negatīvo tajā, ka darbs būs citā pilsētā, iespējams, pat vieglāk būs nodalīt darba vidi no mājas vides,» tā L. Rotberga.

Baušķeniece Maruta Korpa studējusi biznesa vadību Hadersfīldas Universitātē Lielbritānijā. «Par angļu valodas skolotājas darbu esmu domājusi jau kādu laiku. Interesējos, ko varu darīt tālāk, un nejauši ieraudzīju «Mācītspēka» reklāmu sociālajos tīklos. Tā nu es esmu šeit!» stāsta M. Korpa. Viņa atzīst, ka Rīgas skolas nemaz nevilina, un ir priecīga, ka strādās Sesavas pamatskolā, ar kuras kolektīvu jau ir izveidojies labs kontakts. Daudzus gadus dzīvojusi ārpus Latvijas, tagad atgriezusies dzimtajā Bauskā, kur pašlaik arī dzīvo.

__________

Autors: BauskasDzive.lv

mācītspēks
Ir jautājums? Raksti mums tagad!

Trūkst informācijas?
Jautā mums!

Paldies! Jautājums ir saņemts, sniegsim jums atbildi tuvāko stundu laikā.