Kādām īpašībām jāpiemīt izcilam skolotājam?

Kādām īpašībām jāpiemīt izcilam skolotājam?

Mācītspēks

“Skolotājs ir mūsu dzīves veidotājs,” norāda Raivo no Liepājas, uzsverot, ka savā ziņā skolotājs ir gluži kā “skolas tētis vai mamma”. Agnese no Valmieras izceļ cieņpilnu attiecību nozīmi un to, ka izcils skolotājs ir kā draugs, ar kuru varēs aprunāties. Savukārt Līga no Talsiem uzskata, ka izcilam pedagogam ir interesanta personība un savs viedoklis. Anna Luīze no Daugavpils kā svarīgu īpašību vērtē cilvēcību, līdzīgi kā Ilze no Madonas, kura stāsta: “Izcilam skolotājam jāredz bērnā iespēja.” Citus viedokļus no Latvijas reģioniem iespējams uzklausīt Youtube video!

“Mācītspēks” februārī un martā ir paviesojies vairākās Latvijas pilsētās, lai uzzinātu, ar kādām emocijām iedzīvotāji atceras savus pirmos skolotājus, kādus izaicinājumus saskata pedagoga darbā un kādus skolotājus viņi vēlētos redzēt skolās mūsdienās.

Maija sākumā noslēdzās 2023. gada dalībnieku atlase darba vidē balstītajām studijām “Mācītspēks”. Kopumā tika saņemti 378 pieteikumi, no tiem 277 atbilstoši projekta uzņemšanas kritērijiem. Atlasi izturēja 134 dalībnieki ar augstāko izglītību, kuri vēlējās darba vidē balstītās studijās Latvijas Universitātē, Daugavpils Universitātē vai Liepājas Universitātē iegūt skolotāja kvalifikāciju. No 134 atlasi izturējušiem kandidātiem daļa no dalības projektā pašlaik ir atteikusies finansiālu, profesionālu vai ģimenes apstākļu dēļ. Š. g. septembrī 90 topošie “Mācītspēks” skolotāji paralēli studijām izvēlētajā augstskolā uzsāks darbu skolās visā Latvijā.

Darba vidē balstītās pedagoģijas studijas “Mācītspēks” iekļauj 2. līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas “Skolotājs” apguvi pirmajā jeb kvalifikācijas gadā un otro jeb indukcijas gadu, kura ietvaros skolotāji turpina profesionālo pilnveidi vienā no četrām tālākizglītības programmām Latvijas Universitātē.

mācītspēks
Ir jautājums? Raksti mums tagad!

Trūkst informācijas?
Jautā mums!

Paldies! Jautājums ir saņemts, sniegsim jums atbildi tuvāko stundu laikā.